Hő- és füstelvezető rendszer

Termékeink bármilyen hő- és füstelvezetéssel kapcsolatos igényre megoldást nyújtanak. Az ASSA ABLOY Hungary Kft. a BTR – Brandschutz-Technik und Rauchabzug GmbH (Hamburg) hő- és füstelvezető rendszereinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. A BTR termékek megfelelnek a legszigorúbb európai és németországi előírásoknak, szabványoknak (DIN 18232, DIN EN 12101, VdS, TÜV), valamint rendelkeznek ÉMI tanúsítvánnyal is.

Tűz esetén a legnagyobb veszélyt nem a lángok és a forróság jelenti, hanem a füst és a képződő mérgező füstgázok – a sérülések 90%-át is ezek okozzák. Az épületben keletkező füst fulladást okoz, és a látási távolság lecsökkenéséhez vezet. Az épületekben rekedt füst és füstgázok a födém alatt összegyűlve úgynevezett flashover jelenséget okoznak, azaz hirtelen berobbannak, amely a tartószerkezetek azonnali összeomlásához vezet, így szinte lehetetlenné válik a mentés, a lezuhanó törmelékek pedig könnyen halálos balesetekhez vezethetnek.

Miért érdemes hő- és füstelvezető rendszert telepíteni?

  1. Füstmentes területet biztosítanak, ami segíti az épület gyors kiürítését és a tűzfészek lokalizálását.
  2. Segítenek elkerülni a flashover jelenséget, így meggátolják a tartószerkezet beomlását.
  3. Lehetővé teszik a tűzoltók azonnali munkáját, hogy az épületben tartózkodó személyek lehetőleg sérülés nélkül megússzák a vészhelyzetet.
  4. Igény esetén a napi szellőztetést is biztosítják, amely jelentősen növeli a komfortérzetet és csökkenti a rezsiköltséget.

 

Hő- és füstelvezető rendszer elemei: