Rugalmas beléptető megoldások szolgáltatott irodai felhasználásra

/Local/HU/Kepek/rugalmas-belepteto-performance-buildings.jpg

A rendszerintegrációval foglalkozó Performance Buildings specialitása a minőségi szolgáltatott irodák XXI. századi technológiával történő felvértezése. Legutóbbi megbízásuk keretében a szintén müncheni Design Offices szolgáltatott irodaház technológiai infrastruktúrájának tervezését és kialakítását végezték el. Mindezt a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával, a nyitottság és a magas biztonság jegyében, melyhez a szolgáltató egyszerűen telepíthető, ugyanakkor számos eszközt kezelni képes beléptető megoldást keresett.

A Design Offices XXI. századi környezetet biztosít bérlőinek. Partnerükön, a Performance Buildings segítségével ehhez kerestek egy rendkívül biztonságos, több különböző beléptető megoldással együttműködő, kényelmes és nem utolsó sorban időtálló beléptető rendszert. Költséghatékonysági szempontok miatt fontos volt, hogy a rendszer IP alapon működjön, ami egyben egyszerű és gyors bevezetést is biztosított. Ugyancsak elvárás volt a rendszer nyitottsága, bővíthetősége, így olyan megoldást kerestek, amely rendelkezik programozói interfésszel is (API). 

Végül egyértelművé vált, hogy egyedül az ASSA ABLOY csoporthoz tartozó HID Global által biztosított megoldás képes nyújtani azt a korszerű technológiát és rugalmasságot, amivel minden igény maradéktalanul teljesíthető. A kiválasztott rendszer lelke az EdgeReader® ERP40 IP alapú kártyaolvasó. Ezt egészíti ki multiCLASS SE® kártyaolvasó, amely gondoskodik az irodabérlők által igényelt változatos beléptető technológiák rugalmas kezeléséről, így például az érintésmentes közelítő kártyák, chipkártyák és akár még az NFC-képes mobiltelefonok rendszerbe integrálásáról és használatáról is. A látogatók kényelmes, ugyanakkor biztonságos beléptetését támogatja még az épületben elhelyezett érintőképernyős rendszer is, amit szintén az EdgeReader® kezel. 

A beléptető megoldás bevezetése után a müncheni irodakomplexum számításai alapján a beruházás 6 hónap alatt térült meg, a hatékonyságnövekedés rendkívüli volt.