ASSA ABLOY megoldások a debreceni arénában

/Local/HU/Kepek/hirek/nagyerdei-stadion-hirek-assa-abloy.jpg

Többek között az arénában használt innovatív megoldásoknak köszönhető, hogy a negyedik legjobb stadionnak választották a debreceni sportpályát a tavaly átadott komplexumok között.

A stadion tervezésénél és építésénél külön figyelmet fordítottak a skyboxok kialakítására, melyek a különleges VIP-vendégek kényelmét szolgálják. Fontos volt, hogy a beléptetés minden esetben megbízható, gyors és rugalmas legyen, ezért a kulcsos megoldás szóba sem jöhetett. A választás az ASSA ABLOY által gyártott kódkilincsekre esett, melyek kábelezés nélkül biztosítják egy beléptető rendszer előnyeit. A vendégeknek nincs más dolguk, mint a kilincshez érve beütni egyedi azonosító kódjukat, így az azonnal nyithatóvá válik. A belépéshez pedig nincs szükség se kulcsra, se beléptető kártyára.

A kódkilincs esetében a telepítés és az üzemeltetés is rendkívül egyszerű. Nincs szükség vésésre vagy bármilyen más átalakításra a kábelezéshez, így utólag is könnyedén felszerelhető, ráadásul az ajtó szerkezete is sértetlen marad. Másik előnye, hogy akár pár perc alatt elvégezhető a beüzemelés. A kódkilincset működtető elemek pedig akár 2-3 évig is bírják a gyakori igénybevétel ellenére. Ezért is választják ezt a megoldást előszeretettel szállodák és kórházak egyaránt.

A debreceni stadion részére a kódkilincs megoldást a Satrax kivitelező cég szállította, aki az aréna teljes gyengeáramú rendszerének kiépítéséért felelt, beleértve a tűzvédelmi és beléptető rendszert, a kamerákat, a video- és stúdiótechnikát és a hangosítást is.