Szívóhatás: ASSA ABLOY megoldások a Grundfosnál

Székesfehérvári és tatabányai szivattyúgyárainak bővítése kapcsán minőségi és megbízható zármegoldások, illetve ajtócsukók beszállítására keresett partnert a Grundfos Magyarország. A rendkívül szűk határidők mellett is sikeresen zárult projektet az ASSA ABLOY Hungary nyerte, a megoldások megbízhatóságát egyébként jól jelzi, hogy az ipari környezetben alkalmazott főkulcsrendszerre például négy év garanciát biztosított a vállalat.

A Grundfos egyike a világ legnagyobb szivattyúgyártóinak, évente 10 millió darab szivattyú készül üzemeiben. A vállalat a 70-es években kezdte meg működését Magyarországon, 2000-ben pedig Tatabányán létrehozta az első magyarországi szivattyúmotor gyárát, amit 2002-ben egy újabb üzem megnyitása követett Székesfehérváron. A tavalyi évben a vállalat mindkét gyárának bővítése mellett döntött, melynek kivitelezésével a STRABAG Magyarországot bízta meg.

A nagy volumenű beruházás keretében motoros beléptető zárak, főkulcsrendszer, valamint ajtócsukók telepítésére is sor került. A megoldásokkal szemben támasztott követelményrendszernek – minőség, megbízhatóság, gyors szállítás, illetve jó ár-érték arány – az ASSA ABLOY Hungary Kft. termékei feleltek meg leginkább.

„Az általunk biztosított FAB főkulcsrendszer olyannyira meggyőző volt, hogy a korábbi ütemben épült gyárak zárbetéteit is erre cserélték le, így teljesen egységes lett a rendszer” – avat be a projekt részleteibe Vajda Tibor, az ASSA ABLOY Hungary Kft. üzletágvezetője. Az új üzemegységekben ezen kívül motoros beléptető zárakat, valamint ajtócsukókat szállított a cég, a három megoldás integrált rendszert alkot.

A STRABAG Magyarország, generálkivitelező számára megszabott határidő nagyon feszes volt, az ajtócsukókat például 2013. december közepén rendelte meg a vállalat, karácsonyra pedig már mindenhol működött a rendszer. Nem csak a határidők tartása, de általában véve a skandináv megbízhatóság volt a legfontosabb választási szempont a Dániában alapított Grundfos számára. „Az általunk kínált megoldások időtállóságára egyébként jellemző, hogy a FAB főkulcsrendszerre például 4 év garanciát biztosítottunk” – tette hozzá Vajda Tibor.