Iskolapélda: ASSA ABLOY beléptető és főkulcsrendszer az IBS-nél

A piacon körbenézve végül az ASSA ABLOY által biztosított SMARTair beléptető rendszerre, valamint a gyakorlatilag másolhatatlan kulccsal rendelkező ABLOY Novel zárakra esett a jó nevű üzletemberképző választása.

A műemlék jellegű ajtókra is könnyedén telepíthető, eredeti állapotukat szerelés után is megőrző beléptető és zármegoldást keresett az International Business School (IBS). A piacon körbenézve végül az ASSA ABLOY által biztosított SMARTair beléptető rendszerre, valamint a gyakorlatilag másolhatatlan kulccsal rendelkező ABLOY Novel zárakra esett a jó nevű üzletemberképző választása.

Angol és más európai partnereikkel szoros együttműködésben kreatívan gondolkodó, hatékonyan dolgozó, motivált üzletembereket képez az IBS. A nagy múlttal rendelkező felsőfokú oktatási intézmény a nyári szünetet kihasználva döntött úgy, hogy korszerűsíti zármegoldását. Ehhez olyan partnert keresett, aki képes rövid határidővel, az épület műemlék jellegét is megőrizve biztonságos és modern beléptető és zármegoldást szállítani és telepíteni.

Az igényfelmérés keretében sorra vettük a kritikus pontokat, így például a jogosultságok és a szoftverkezelési jogkörök kérdését, majd ez alapján tervet készítettünk a teljes rendszer felépítésére. Az IBS számára meggyőző volt az ajánlat, így június végén szerződést kötöttünk” – mondta Ónody Csaba, az ASSA ABLOY Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A megoldás keretében közel 50 ABLOY Novel főkulcsosított zárbetét szállítottak és telepítettek az ASSA ABLOY Hungary szakemberei, melyek a tantermek, szertárok és egyéb hallgatói helyiségek biztonságos zárásáról gondoskodnak úgy, hogy a kulcsok védett profiljának köszönhetően nem másolhatók. Ezenfelül 30 SMARTair RFID közelítő kártyás beléptető került telepítésre a hallgatói iroda, a tanári szobák, valamint az igazgatóság helyiségeinek kényelmes, ugyanakkor biztonságos nyitására és zárására. „A legfőbb kihívást a rendkívül feszes ütemezés jelentette: mindössze 3 hét állt rendelkezésre a teljes rendszer leszállítására, telepítésére és üzembe helyezésére, de ezt is sikeresen teljesítettük” – tette hozzá Ónody Csaba.