Biztonságos sportolás a Vodafone Sportcentrumban

/Local/HU/Kepek/csarnok.jpg

2014. január 5-én adták át a kibővített és felújított székesfehérvári Vodafone Sportcentrumot, melynek újraindításában az ASSA ABLOY Hungary is szerepet vállalt. Az Alba Fehérvár és a Körmend NB I-es kosárlabda-mérkőzésével nyitó csarnokba cégünk főkulcsrendszert, valamint a hő- és füstelvezetéshez szükséges eszközöket szállított.

A Vodafone Sportcentrum (korábbi nevén ARÉV csarnok) Székesfehérvár történelmi belvárosának szélén található. Az 1400 ülőhelyes csarnok 1978-ban épült, és ad azóta is otthont az Alba Regia SC-nek. A 2200 négyzetméteres létesítmény felújítási és kibővítési munkálatai tavaly nyáron kezdődtek meg. A rendkívül feszes ütemezés mellett zajló átalakítás célja az volt, hogy a sportcentrum korszerű, nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas létesítménnyé váljon.

Az ASSA ABLOY Hungaryt a projekt generálkivitelezője, a Strabag-Fehérgép konzorcium kereste meg, hogy a sportcentrumba könnyen telepíthető és üzemeltethető, kiváló ár-érték arányú, ugyanakkor rendkívül biztonságos főkulcsrendszert szállítson. Ez utóbbira mindössze 1 hét állt rendelkezésre, melyet sikeresen teljesítettünk. Szintén cégünk közreműködésével valósult meg a Vodafone Sportcentrum hő- és füstelvezető rendszerének kialakítása, melyhez a nyílászárók megfelelő nyitási funkcióit biztosító motorokat szállítottuk.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy nagy múltra visszatekintő sportcsarnok átalakításában és biztonságos üzemeltetésének megteremtésében vehettünk részt” – mondta Vajda Tibor, az ASSA ABLOY Hungary építőipari üzletágának vezetője.