Média Építészeti Díjat adott át az ASSA ABLOY

/Local/HU/Kepek/dijatadas%20assa%20abloy.jpg

Idén először az ASSA ABLOY támogatásával adták át a Média Építészeti Díja épület kategóriájának díját. Az elismerést Gereben Péter és Marián Balázs építészek közös projektje, az almagyari Borterasz és Venyige Spa kapta.

A Média Építészeti Díjának átadása az egyik legrangosabb hazai nyilvános építészeti esemény, amely évről évre egyre több ember figyelmét irányítja a kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásaira. A gála keretében több különdíj és 4 fődíj talál gazdára, köztük a zsűri által odaítélt legjobb terv és legjobb épület elismerés. Idén először támogatásával az ASSA ABLOY Hungary is nagymértékben hozzájárult a gálaest létrejöttéhez, a legjobb épületnek járó díjat Ónody Csaba, az ASSA ABLOY Hungary ügyvezető igazgatója adta át a győztes építészeknek. A felajánlás keretében az ASSA ABLOY 300 000 forinttal támogatta az almagyari Borterasz és Venyige Spa tervezőit, Gereben Pétert és Marián Balázst. „Nagyon örülünk, hogy ezúttal mi is hozzájárulhattunk a Média Építészeti Díja versenyhez, melyen rengeteg tehetséges tervező mutathatta be elismerésre méltó munkáit a nagyközönség számára. Fontosnak tartjuk, hogy a jövőben is számos nagyszerű terv és épület szülessen, és az építészek munkáját mi magunk is tevékenyen segíthessük újszerű megoldásainkkal és szakértő tanácsadásunkkal” – monda Ónody Csaba.

A Média Építészeti Díja támogatása kapcsán Ónody Csabával és Dömötör Álmossal készült interjú itt érhető el az Építészfórum magazin oldalán.

A díjátadón készült fotók itt tekinthetők meg: https://epiteszforum.hu/atadtak-a-legjobb-kortars-magyar-epiteszetert-jaro-dijakat.

A Média Építészeti Díja idei nyertesei:

  1. Média Építészeti Díja közönségdíj terv kategóriájának győztese: Kőrösi Emese Edit különleges terve, a görcsönyi mintafeldolgozó üzem terve.
  2. Média Építészeti Díja közönségdíj épület kategóriájának nyertese: Kendik Géza munkája, a pasaréti Vasas Sporttelep megújítása.
  3. Média Építészeti Díja terv kategóriájának első helyezettje: Rátkai Anna diplomamunkája, az egri Zárkándy-bástya megújítása.
  4. Média Építészeti Díja épület kategóriájának legjobbja: Gereben Péter és Marián Balázs közös projektje, az almagyari Borterasz és Venyige Spa.
  5. A zsűri különdíját Földes László és Sónicz Péter vehette át a pilisi Hosszú ház tervezéséért.