Vész esetén is biztonságban a BGF hallgatói

https://www.assaabloy.hu/Local/HU/PED_1900-expressive_524x291.jpg

Az Épkomplex Kft. az ASSA ABLOY Hungary-vel együttműködve vett részt augusztusban a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán történt biztonságtechnikai fejlesztésekben, melynek köszönhetően a hallgatók számára egy esetleges vészhelyzet során is biztosított az épület gyors és problémamentes elhagyása.

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Külkereskedelmi Karának története egészen 1957-ig nyúlik vissza. A patinás intézmény vezetése hallgatói és az ott dolgozók védelmében döntött úgy, hogy a tantermi és nagy előadói termek ajtóit vészkijárati megoldással bővíti. A projektet elnyerő Épkomplex Kft. összesen 22 ajtót alakított át a hazai szabványoknak megfelelő vészkijárati ajtókká, melyekhez a zártechnológiát és a minősített kiegészítőket az ASSA ABLOY Hungary szállította.

A megkövetelt minőségi szint biztosítása érdekében  NEMEF bevésőzárak és kilincsek, továbbá ASSA ABLOY pánikrudak kerültek beépítésre. A tantermekből való kijutás tűz vagy más vészhelyzet esetén így már 100%-osan biztosítható, köszönhetően a pánikfunkciós bevésőzáraknak és a pánikrudaknak. Az Épkomplex szakemberei a megbízást határidőre és a megrendelő által megkövetelt minőségben teljesítették.

A feladat különösen összetett volt, hiszen rendkívül rövid határidővel kellett a meglévő ajtókat pánikszerelvényekkel bővíteni úgy, hogy közben minimális volt a megengedett átalakítás” – mondta Hermann László, az ASSA ABLOY Hungary termékmenedzsere.  Az együttműködés hatékonyságát jól jellemzi, hogy az első helyszíni bejárás és a kivitelezés befejezése között csupán egy hét telt el. A BGF vezetése mind az elvégzett munka, mind pedig a beépített eszközök minőségével maximálisan elégedett volt.