Iroda a legfelsőbb szinteken

/Local/HU/Kepek/vpo-assa-abloy-aperio.jpg

A csúcstechnológiát és luxus körülményeket biztosító Vista Plus Offices (VPO) irodáinak biztonságára ezentúl az ASSA ABLOY által forgalmazott Aperio technológia ügyel, melyet 2011-ben az év biztonsági termékeként ismertek el. A Duna Tower irodaház legfelső szintjén kialakított beléptető rendszer szoftveres hátterét a Jantar Rendszerház biztosította, a telepítéséért pedig a B Consulting felelt.

A beléptető rendszer kialakításakor a luxus munkakörnyezetet biztosító VPO választása az ASSA ABLOY által forgalmazott Aperio technológiára esett, amely vezeték nélküli kommunikációt tesz lehetővé a beléptető rendszerbe integrált zárak között.  „A magas szintű megbízhatóság és az elegánsan stílusos kivitel mellett a legfontosabb döntési szempont az egyszerű és gyors telepítés volt az ügyfél számára, ezért is ajánlottuk az Aperio beléptető megoldást, amelynél semmilyen kábelezésre nincs szükség az elektromechanikus zár és a beléptető rendszerrel való kommunikációt biztosító berendezés között” – emelte ki Kertész Róbert, üzletágvezető. A telepítés mellett az üzemeltetés szempontjai is döntőek voltak, hiszen az Aperio esetében egy esetleges meghibásodáskor nincs szükség több órás helyszíni javításra, mivel az új zár percek alatt felhelyezhető, a hibakeresés és javítás pedig már a szervizben történik.

Az Aperio vezeték nélküli technológiája nem csak újonnan kialakított irodai beléptető rendszereknél lehet célszerű megoldás, hanem abban az esetben is, ha már meglévő mechanikus eszközöket szeretnénk online beléptető rendszerbe integrálni. Az Aperio nyílt forráskódú technológiájának köszönhetően szinte bármilyen meglévő online rendszerbe könnyen és költséghatékonyan be lehet csatlakoztatni meglévő mechanikus zárakat. Ráadásul a telepítés sem jelent gondot és tetemes plusz költséget, hiszen az ASSA ABLOY által kínált Aperio technológiával kábelezés és az ajtó megváltoztatása nélkül rövid idő alatt le lehet cserélni a régebbi zárási mechanizmust. Így akár a korábban használt beléptető kártyák is alkalmazhatók.