Az ASSA ABLOY is részt vett a MOL környezettudatos töltőállomásának kialakításában

/Local/HU/Kepek/mol-oem-dc300.jpg

A MOL Zrt. környezettudatos stratégiájának legújabb kezdeményezése az Istenhegyi úton megnyitott zöld töltőállomásuk, melynek ajtóbehúzó felszerelését az ASSA ABLOY biztosította az olajipari vállalat számára.

Az öko benzinkút kialakítása 50% feletti energiamegtakarítást tesz lehetővé évente, illetve a homlokzatának jelentős részét és a tetejét borító örökzöld növények mintegy 10 tonna CO2 gázt semlegesítenek évente. A töltőállomáson elhelyezett integrált napelemek  a megújuló napenergiát alakítják át elektromos árammá, és látják el vele a töltőállomást, melynek felhasználásához a külső kiszolgáló területek megvilágítására Power LED lámpákat helyeztek el.

A rendhagyó benzinkút minden eleme a legmodernebb technológia felhasználásával készült, ezért is választották az ASSA ABLOY DC300 OEM típusú ajtóbehúzókat. A megrendelés a Premier Ablakrendszerek Kft.-n keresztül jutott el hozzánk, a cég az újonnan nyílt töltőállomás alumínium szerkezeti munkálataiért feleltek. A kivitelező az általunk forgalmazott DC300 OEM típusú projekt csúszósínnel ellátott ajtóbehúzót tartotta a legmegfelelőbbnek a shop ajtómegoldásához. A szinte bármilyen profilhoz alkalmazható, modern kialakítású ajtóbehúzó maximálisan beleillett a MOL által elvárt designba, emellett roppant egyszerű felszerelést és gyors beállítást tett lehetővé a szakemberek számára. A környezettudatos benzinkút ajtajához használt ajtóbehúzó előnye, hogy szerelhető ajtólapra és tokra egyaránt, illetve pántoldalra és pánt ellenoldalra is, így viszonylag széles körű alkalmazásra ad lehetőséget, akár tűzgátló ajtók esetében is.

A MOL Zrt. öko kút projektje egyedüli kezdeményezésnek mondható hazánkban, de reméljük hagyományteremtő erővel bír majd, és zár és ajtóbehúzó megoldásainkkal a jövőben is hozzájárulhatunk majd az állomások kialakításához.