Ajtó- és zármegoldások nem középiskolás fokon

/Local/HU/Kepek/assa-abloy-hotel-martos.jpg

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tendert írt ki a leendő vegyészeknek szállást biztosító Martos Flóra Kollégium komplett szobafelújítására és bútorcseréjére, ami magában foglalta a szobaajtók tűzgátló ajtókra való cseréjét is. A pályázatot a Fehér Ép Kft. nyerte, melyből az ajtók cseréjét és a hozzá tartozó megoldásokat a Fehér Ajtó Kft. végezte. A cég a zármegoldások korszerűsítését az ASSA ABLOY termékeivel oldotta meg.

A diákok körében csak Hotel Martosnak nevezett kollégium vezetése nyár elején döntött úgy, hogy megújítja, illetve új megoldásokkal bővíti ajtócsukó infrastruktúráját. A 245 ajtóra kiterjedő tenderkiírásban egy megbízható, alapszintű ajtócsukó rendszer, valamint ehhez kapcsolódóan egy kimagaslóan jó ár/érték aránnyal bíró főkulcsrendszer szerepelt. A választás végül a Fehér Ajtó Kft. által javasolt ASSA ABLOY DC 120-as ajtócsukóra, valamint a szintén ASSA ABLOY által gyártott FAB 300-as főkulcsrendszerre esett.

A DC 120 egy kitűnő, ugyanakkor kedvező árú termék, mely rendelkezik a nemzetközi tűzálló- és hazai RWA minősítéssel. Alkalmazásával biztonságosan és gyorsan tudtuk megoldani a kollégium ajtócsukási igényeit” – mondta Kovács Zsolt, az ASSA ABLOY zármegoldásokat választó Fehér Ajtó Kft. ügyvezető igazgatója. A Hotel Martosban megvalósuló fejlesztések másik eleme a finomnyitási, letörési és letapogatási védelemmel rendelkező FAB 300-as főkulcs megoldás, mely egy rendszerben kezeli a 245 ajtót, és a diákszállás igényeit teljes mértékig kielégítő jogosultsági rendszert valósít meg.