Másolásvédett kulcsokkal működő zárbetétek védik a Szent István Egyetem gödöllői kollégiumát

A gödöllői Szent István Egyetem kollégiumát üzemeltető GAK Nonprofit Kft. az ASSA ABLOY-t bízta meg az épületek biztonságát szolgáló zárbetétek beszerzésével és telepítésével.

A projekt keretében összesen 430 darab zárbetétből álló főkulcs-rendszerrel szerelték fel az épületeket, melyek mindegyikénél jelölve vannak a kulcsok és a zárbetétek, így a beazonosítás és a későbbi utánrendelés is jelentősen könnyebbé és rugalmasabbá válik. A partnerség kialakulásában a gyorsaság és a rugalmasság döntő szerepet játszott, hisz a megrendelők még az iskolakezdés előtt el akartak készülni az épület zárrendszerének megerősítésével, de az ajánlattevők közül kizárólag az ASSA ABLOY tudta tartani a többiek számára szűknek bizonyuló határidőt.

A projekt kapcsán a diákok szemfülességére is tekintettel kellett lenni, így az ASSA ABLOY szakemberei másolásvédett kulcsprofilokkal szerelték fel az épület ajtajait, mely, mint utóbb kiderült szükséges elővigyázatosság volt, hisz a kollégiumban lakó fiatalok már az első hónapokban megpróbálkoztak a zárnyitók kulcsmásolókban történő sokszorosításával. Bár a másolásvédett kulcsok lehetőséget nyújtanak a diákcsínyek kijátszására, egyáltalán nem jelentik azok pótolhatatlanságát, hisz a cég utánrendelés keretében bármikor biztosítani tud plusz darabokat. Az elmúlt időszakban már akadt is példa minderre, hisz a kollégium üzemeltetői kulcspótlás címén újabb példányokat szereztek be az elveszett ajtónyitók helyett.

A kollégium épületébe beszerelt zárbetétek is megtalálhatók alábbi katalógusunkban, melyek a fő- és vezérkulcsos rendszerek széles kínálatával nyújt megoldást a legkülönbözőbb technikai megoldásokra.