A Laurus irodaház a megújult ASSA ABLOY kínálatra voksolt

/Local/HU/Kepek/laurus-irodahaz-ajtobehuzo-ajtocsuko.png

A dél-pesti Laurus irodakomplexum volt az első megrendelője az ASSA ABLOY Hungary Kft. megújult ajtóbehúzó és ajtócsukó kínálatának, mely megkönnyítette mind a tervezést, mind pedig a kivitelezést. Az ERSTE csoport által finanszírozott projekt kivitelezése során a műszaki színvonal és az ár volt a döntő érv az ASSA ABLOY mellett.

Az Erste Group Immorent Kft. által fejlesztett dél-pesti Laurus irodakomplexumban elsőként szereltek fel ajtóbehúzó és ajtócsukó szerkezeteket az immáron több mint 10 éves hazai tapasztalattal rendelkező ASSA ABLOY Kft. megújult kínálatából. A projekt kiírásában eredetileg az ASSA ABLOY versenytársának termékei szerepeltek, ám a generálkivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. és alvállalkozói végül mégis az ASSA ABLOY ajtóbehúzók és ajtócsukók mellett döntöttek. „A partnerek kiválasztásánál fontos volt az általuk kínált termékek megbízhatósága, tartóssága, továbbá a magas műszaki színvonal mellett azok költséghatékonysága, melyeknek a megújult ASSA ABLOY ajtócsukók és -behúzók maximálisan megfeleltek. Az ASSA ABLOY esetében meggyőző erővel bírt az általuk biztosított rugalmas és minden részletre kiterjedő projekttámogatás is, melyre, mint utóbb kiderült szükség is volt” – magyarázta Nemeshegyi Balázs, fő-építésvezető.

A projekt megvalósítása közben jelentkező újabb megrendelői igényekre a megállapodásban rögzített gyári támogatásnak köszönhetően az ASSA ABLOY munkatársainak 2-3 napon belül sikerült megoldást találniuk. „Az azonnali, személyes állapotfelmérést követően sikerült úgy megoldanunk az ajtóbehúzók átalakítását és cseréjét, hogy nem kellett új furatokat készítenünk, jelentősen csökkentve ezzel a változtatások költségét és időtartamát” – emelte ki Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary Kft. üzletágvezetője. A projekttámogatás keretében az ASSA ABLOY munkatársa, Hermann László részletes bemutatást és gyakorlati tanácsadást nyújtott a Laurus irodaház ajtajainak elhelyezéséért felelős építésvezetőknek és telepítőknek, kiemelve azokat a specialitásokat, melyek ajtóbehúzóikat jellemzik, ezzel is megkönnyítve a telepítés folyamatát.

Könnyebb tervezés és telepítés

A Laurus irodaházban is elhelyezett ASSA ABLOY ajtócsukók, és -behúzók már a megújult termékkínálat részét képezték, melynek központi eleme, hogy egységesítették az addig több gyártól érkező többféle terméktípust, megkönnyítve ezzel a jövőben velük szerződő tervezők és telepítők helyzetét. „A termékkínálat sokfélesége ez idáig megnehezítette mind az ajánlatadást a részünkről, mind pedig a tervezést és a telepítést a kivitelezők részéről. Az egységesített termékkínálat azonban lehetővé teszi, hogy sokkal rugalmasabban és költséghatékonyabban tudjunk reagálni a megvalósítás során jelentkező változtatásokra vagy az esetlegesen újonnan felmerülő megrendelői igényekre” – jegyezte meg Kertész Róbert. Az egységes design jegyében megújuló ASSA ABLOY ajtócsukók és -behúzók mindenféle ajtótípushoz gond nélkül használhatók, köztük a tűzgátló, a padlócsukó és az üvegajtókhoz is.